Finesse
wine boutique

Een huisstijl met perfecte balans
tussen finesse en toegankelijkheid

Wijnen, delicatessen en meer. Gastvrouw Evelien helpt je bij Finesse graag aan een passende fles wijn of fijn cadeau. Haar handelsmerk? Geuren, smaken en combinaties die verrassen en verwonderen.

  • Logo design
  • Branding
  • Website
  • Print
  • Art Direction
Finesse wijn

Uitdaging

Wijnhandel Finesse uit Menen had een stevige reputatie opgebouwd. Die wilde de nieuwe eigenares natuurlijk behouden. Maar haar uitdaging was groter dan alleen het behouden van de bestaande klanten: het was een kans om haar eigen stempel te drukken en van Finesse ook haar verhaal te maken.

Ze vond dat de tijd was blijven stilstaan en wilde een nieuwe huisstijl die warmte en verfijning uitstraalde. Ze wilde het meteen volledig aanpakken en dus gingen we met veel plezier aan de slag met deze briefing.

Finesse tote bag
Finesse belettering raam
Finesse cadeaubon topview
  • Finesse hangtag
  • Finesse inpakken wijn

Wie in aanraking komt met Finesse – online of offline – ziet altijd dezelfde elementen terug. Die herhaling zorgt voor herkenning.

Finesse social media templates

Aanpak

Een zacht kleurenpallet, een minutieuze vormgeving en een evenwichtige typografie. Dat zijn de drie ingrediënten van het nieuwe Finesse. Een huisstijl die trouwens ook de perfecte balans vindt tussen kwaliteit en toegankelijkheid.

Overal waar je in aanraking komt met Finesse zie je dezelfde elegantie. Van totebags en bestickering tot cadeauverpakkingen en naamkaartjes. Elk detail klopt.

Finesse evelien
Finesse winkel
  • Finesse visitekaartjes
  • Finesse branding sticker

Resultaat

Een nieuw gezicht, een nieuwe huisstijl. Zónder de jarenlange reputatie over boord te gooien. De nieuwe branding versterkt de finesse die de winkel wil uitstralen. Ook Evelien kan zelf aan de slag met de templates in Canva. En wil ze later een webshop, kan ze die makkelijk laten toevoegen aan haar site.

Kortom, de basis is gelegd om klanten nog jaren te verwennen met fijne wijnen en delicatessen.

Finesse signage bord
Finesse evelien review
Evelien

Hlin heeft een heel persoonlijke aanpak en gaat zeer
professioneel te werk. Ze begrijpt ook perfect de noden
van de klant. Een hele fijne samenwerking!