Veelgestelde vragen

We begrijpen dat er heel wat vragen zijn rond de ontwikkeling van een logo, huisstijl of nieuwe website. Hier vind je de vaakst voorkomende vragen, maar neem contact op als je nog een andere vraag hebt.

Branding

Wat is branding en waarom is het belangrijk?

Branding zijn de stappen die je onderneemt om een specifieke uitstraling te creëren voor je bedrijf of merk. Het is belangrijk omdat het helpt om uw bedrijf te onderscheiden van concurrenten en een blijvende positieve indruk op klanten te maken.

Waarom heb ik een professioneel logo nodig?

Een goed logo is essentieel omdat het het gezicht van uw merk is. Het zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen bij klanten. Een logo is echter slechts de basis, je ontwikkelt best meteen een visuele merkidentiteit zodat je je onderscheidt van anderen en je kwaliteiten in de verf kan zetten. Wij ontwerpen nooit een logo alleen.

Meer lezen? Lees ons inzicht waarom een logo belangrijk is.

Ik heb al een huisstijl, waarom zou ik moeten rebranden?

  • Je branding past niet (meer) bij je visie en waarden
  • Je merk valt niet op tussen concurrentie
  • Je wilt meer waarde leveren, een hoger tarief vragen
  • Je hebt nog niet geïnvesteerd in high-end branding

Werk je ook voor startende ondernemers en start-ups?

Natuurlijk! We werken graag met start-ups, en we begrijpen dat budgetten in die fase gevoeliger liggen. Daarom bieden we ook een basis brandingtraject voor starters aan. Dit is ideaal om een sterke basis te leggen voor de toekomstige groei en succes van uw bedrijf. In een volgende fase kan dan aan de uitrol van andere touch points gewerkt worden. Daarenboven bieden we een betaling aan in 4 termijnen, zo kan je de investering spreiden.

Meer lezen? Lees ons inzicht waarom branding prioriteit zou moeten krijgen bij het lanceren van een merk.

Hoeveel kost het om een logo en visuele branding te laten ontwerpen?

We hebben gemerkt dat een all-in pakketprijs klanten aanspreekt, daarom werken we met een basis brandingtraject en een full brandingtraject. Past je vraag niet binnen één van die pakketten werken we met een prijsvoorstel op maat. Bekijk hier de tarieven voor de brandingtrajecten.

Kan ik enkel een logo laten ontwerpen?

Neen, niet bij ons. Je logo is slechts een klein onderdeel van je branding. Er zijn tal van andere componenten die belangrijk zijn in een visuele merkidentiteit die we graag van in het begin meenemen in het proces. We gaan altijd voor een basis brandingtraject waarin ook een kleurenpallet, typografie, sublogo, patroon, enz… bepaald worden. Wel maken we een duidelijk onderscheid in hoeverre we de touch points (zowel online als offline) uitwerken. Deze kunnen op een later moment worden ontwikkeld of in een full brandingtraject ontworpen worden. Bekijk hier de brandingtrajecten.

Hoe lang duurt een branding traject?

± 4-8 weken. Hou er wel rekening mee dat we snel feedback van jouw kant nodig hebben om het brandingtraject soepel te laten verlopen. Meestal kan een nieuw project opgestart worden na 1 à 2 maanden.

Kan ik mijn bestaande logo rebranden of bijwerken?

Ja, dat kan. We kunnen samenwerken om je bestaande logo te evalueren en eventuele aanpassingen te bespreken die nodig zijn om het te verbeteren en te laten aansluiten bij je huidige merkvisie. Wel zorgen we steeds voor een huisstijl rond het logo zodat je je echt kan onderscheiden en op de juiste manier kan communiceren doorheen alle kanalen.

Meer lezen over waarom je zou moeten rebranden? Lees hier ons inzicht.

Website

Waarom is een website op maat belangrijk?

Een website is een belangrijk onderdeel van je online zichtbaarheid. Wij starten altijd van een wit blad en gebruiken nooit templates. Een op maat gemaakte website sluit aan bij de identiteit en visie van je merk. Dit geeft je de kans om je merk op een echte manier te laten zien aan je doelgroep, wat helpt bij het opbouwen van herkenning en vertrouwen in je merk. Daarnaast is een website op maat ook uitermate flexibel naar functionaliteiten, animaties en content.

Meer lezen? Lees hier 7 redenen waarom een website belangrijk is.

Hoeveel kost een website?

De investering voor een website is van heel veel zaken afhankelijk. We hebben gemerkt dat een all-in pakketprijs klanten aanspreekt, daarom werken we met 2 website trajecten als basis. Een verkennend gesprek is echter altijd nodig om een correct beeld te krijgen van wat nodig is. Bekijk hier de website trajecten.

Hoe lang duurt het om een website te laten ontwerpen en ontwikkelen?

± 2 maanden voor een mini website, ±3 à 4 tot 6 maanden voor een website met meerdere pagina’s. Dit hangt echter af van factoren zoals de tijd die nodig is om content te verzamelen, feedbackrondes, de complexiteit van het project, enz ... We spreken dit altijd goed af bij de start van het project.

Wie voorziet de content voor mijn website?

De klant is verantwoordelijk voor het aanleveren en invullen van de content, maar wij werken ook nauw samen met fotografen en copywriters om samen te zorgen voor het allerbeste resultaat. Samen streven we naar de perfecte balans tussen uw visie en onze expertise.

Worden animaties voorzien?

Onze websites worden standaard voorzien van subtiele micro-animaties om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor meer geavanceerde animaties wordt een prijsvoorstel op maat ontwikkeld. Animaties hebben de kracht om uw website naar een hoger niveau te tillen door interactie te stimuleren en een memorabele online ervaring te creëren.

Samenwerken met unhide

Kan er betaald worden in termijnen?

Natuurlijk! We werken meestal met twee betalingen, maar op vraag kunnen we tot vier gaan.

unhide heeft een bepaalde stijl: strak en elegant,
kan daar van afgeweken worden?

We werken het liefst met klanten die een bepaalde klik voelen bij ons werk. We kunnen ons wel in verschillende stijlen inleven, want gaan op zoek naar hetgeen jou én je ideale klant aanspreekt. Doorgaans zijn onze ontwerpen wel gekenmerkt door eenvoud. Mensen krijgen veel te zien op een dag. Daarom houden we je beeldtaal eenvoudig en herleiden we je verhaal tot de essentie. Want hoe eenvoudiger, hoe sneller mensen begrijpen wat je wil zeggen, en hoe makkelijker het blijft hangen.

Je spreekt over ‘we’ maar met hoeveel werken jullie?

unhide is een solo onderneming, maar Hlin werkt samen met verschillende creatieven zodat er een soort collectief ontstaat. Zo wordt altijd het best mogelijke team samengesteld voor wat er nodig is: developers, fotografen, copywriters, enz… Daarom spreken we over we, maar Hlin blijft het aanspreekpunt. 😊

Ok! Wat moet ik nu doen om te starten?

Neem contact op met Hlin via de contactpagina of plan hier een call in voor een eerste kennismakingsgesprek.

Door het bouwen van een sterke, stijlvolle merkidentiteit en website zorgen we dat je bedrijf de kwaliteit uitstraalt om klanten te overtuigen.