Papier, rebranding door Ragged Edge

Een logo dat zeer uniek oogt en een mooi geheel vormt met de rest van van het merk

25.06.2022
1 min. read
Opgemerkt papier 02

We lichten af en toe cases uit van andere design agencies die ons opgevallen zijn. Geïnspireerd worden en inspireren is de boodschap.

Deze case is het werk van Ragged Edge.


Papier

Papier is een online retailer van hoogwaardig en gepersonaliseerde stationery. Je kan er notitieboeken, briefpapier, trouwkaarten, agenda's, planners en allerlei soorten wenskaarten verkrijgen met ontwerpen die zowel in-house als in samenwerking met andere kunstenaars ontworpen worden. Papier is uitgegroeid tot meer dan 60 werknemers en heeft haar activiteiten uitgebreid naar Australië en de VS. Met plannen om te blijven groeien, heeft Papier een nieuwe identiteit geïntroduceerd, ontworpen door Ragged Edge.


Opinie

Het logo straalt luxe uit maar blijft een brede doelgroep aanspreken. Het icoon visualiseert een opengeslagen boek, dat met zijn asymmetrische vorm en gebogen elementen een zeer herkenbaar en karakteristiek icoon vormen. De typografie uit het logo sluit er mooi bij aan en volgt dezelfde lijnvoering als in het pictogram.

Opgemerkt papier 07
Opgemerkt papier 01

Als rode draad doorheen de branding bedacht Ragged Edge dat papier een wereld vol magie is. De kracht van een onbeschreven blad, klaar om nog alles te kunnen worden of zijn. De copywriting, illustraties, fotografie en tone of voice werden allemaal mooi afgestemd op dit kern-idee.

Opgemerkt papier 03
Opgemerkt papier 06
Opgemerkt papier 04

De illustraties zijn een mooie aanvulling omdat ze met hun zachte achtergrondkleuren een mooi contrast geven met de variabele penseel- en penstreken en voor voldoende “swung” zorgen.

De toepassingen op de verpakking, producten en andere touch points zijn visueel vrij summier met als centraal herkenbaar element de typografische teksten. Je ziet ook af en toe een patroon terugkomen waar een deel van het logo wordt in verwerkt en wel zorgt voor een interessant lijnenspel. Overall een logo dat zeer uniek oogt en een mooi geheel vormt met de rest van de visuele identiteit en storytelling van het merk.


© Ragged Edge